Thursday, July 25, 2013

Psykiatrin i Stockholms Läns Landsting

Ett svart hål för pengar med lite och långsam eller utebliven hjälp!

Det är systemet det är fel på och det är det som inte fungerar. I en galen värld med lite hopp för många och mycket för de få är det inte så konstigt att fler och fler hamnar inom psykiatrin som patienter. Landstinget där vi arbetar kostar enorma summor där det mesta går till onödiga saker som skulle kunna ha skötts billigare och effektivare. En grupp herrar, som går under namnet "beställarna" tar totalt odemokratiska beslut som drabbar tusentals.

Lönerna är individuella och som konsekvens därav hålls generellt sett låga då det ej finns sammanhållning eftersom man vänts som konkurrent mot varandra. Ett splittrat arbetarkollektiv är såklart splittrat. Därtill är vi berövade från strejkrätten.

För de som bor hos oss längre tider fattas en meningsfull tillvaro. Pengar finns men används till annat. Vi vet inte vad "beställarna" kostar men som helhet är det en gigantisk apparat kring ledningen av detta.

Än värre är att när landstinget är klara med dem tar kommunerna över den sk vården och då tar det ännu längre tid. Efter denna period på behandlingshem väntar en tillvaro i efterlängtad "frihet", men vad möts den f.d. patienten av där? Samma som vi. Låg lön, osäkra anställningar, höga hyror. Vi sitter fast i ekorrhjulet tills vi tillsammans slår oss fria mot samhället som helhet.

Den etablerade fackföreningen, Kommunal, gör absolut ingenting här och lyser med sin frånvaro på golvet. De som är medlemmar är det mest för försäkringarna.

Vi behöver enhet på klasskampens grund - inte splittring!

Omvandla det lokala facket där det går till en kamporganisation!

Släck det svarta hålet - Avskaffa landstinget!

No comments:

Post a Comment