Thursday, July 25, 2013

RFO upprop

KAMRAT! Kontakta RFO och berätta om din kamp mot byråkratväldet och mot bolagsdiktaturen!

fackligopposition@gmail.com


- RÖD FACKLIG OPPOSITION -

- Upprop -

Fackföreningarna grundades en gång av arbetarklassen. De byggdes upp som vapen i kampen för att hävda arbetarnas dagsintressen gentemot kapitalet. Fackföreningarna hade även som ett mer övergripande mål att avskaffa kapitalismen i Sverige. Idag är våra fackliga organisationer inte längre några härdade kamporganisationer. Av en liten grupp ledande byråkrater har de förvandlats till ett vapen riktat mot arbetarklassen. Den fackliga demokratin har urholkats och de legala kampmöjligheterna är så gott som avskaffade.

I arbetarklassens kamp för högre löner, heltidsanställningar och drägliga arbetsscheman är det dags att inse att arbetarklassen måste återta fackföreningarna och göra dem återigen till kamporganisationer. Vi behöver de fasta och de varaktiga organisationer som fackföreningarna en gång var för att kunna föra arbetarklassens dagliga kamp med tillräcklig kraft. Det krävs mycket för att vi skall lyckas bryta byråkratins grepp om fackföreningarna. Det krävs enhet och kampvilja mellan oss arbetare!

En opposition mot arbetsköparna och deras fackliga hantlangare måste växa fram på Sveriges alla arbetsplatser. Den fackliga oppositionens uppgift är att radikalisera arbetarklassen och göra fackföreningarna till kamporganisationer. Arbetarklassens enighet skapas på klasskampens grund och arbetsplatskampen riktas i huvudsak mot arbetsköparen och deras tillförordnade sekundanter men även mot fackföreningsbyråkratins toppstyrda maktapparat. Låt arbetarklassens kampvilja kanaliseras i fackklubbarna och i de fackliga avdelningarna men även över de fackliga föreningarnas gränser! Låt den fackliga oppositionen bli en Röd Facklig Opposition!

***

Arbetarkamrater! Återta fackföreningarna! Omvandla dem till att åter bli enhetliga och demokratiska kamporganisationer! Låt fackföreningarna kämpa mot bolagsväldet och återuppta kampen för arbetarklassens rättigheter!

 
 

 

No comments:

Post a Comment