Tuesday, June 25, 2013

VARFÖR HAR VI BEMANNINGSFÖRETAG PÅ VÅR TERMINAL?

Detta flygblad delades ut på RFO-medlemmens arbetsplats till arbetarna på golvet. Syftet med flygbladet var att skapa enighet i leden och kollektiv uppslutning kring en stridsfråga, i detta fall problematiken kring bemanningsföretagens existens och det hot denna typ av privata arbetsförmedlingar utgör mot arbetarklassen i Sverige.

                                               fackligopposition@gmail.com

VARFÖR HAR VI BEMANNINGSFÖRETAG PÅ VÅR TERMINAL?


Förra året genomgick vi på Arlandaterminalen en illa genomtänkt omorganisation. Resultatet av den nya organisationen har inneburit ett högt och stressigt arbetstempo, inte bara p g a en ökad arbetsbörda utan huvudsakligen beroende på en ineffektiv personalorganisation där vi arbetare är indelade i olika lag som tävlar mot varandra i fråga om produktionsresultat. Stämningen blir hätsk och otrevlig när enskilda arbetare stressas att jobba hårdare av sina respektive produktionsledare när dessa anser att gruppens effektivitet blir sämre. Istället för att grupperna hjälper varandra i produktionen som man gjorde innan omorganisationen, konkurrerar man nu mot varandra! 

Terminalledningen vägrar dock att tänka om, erkänna begångna fel och rätta till misstagen i organisationen. En ny personalorganisation kommer vi dock inte att få se inom den närmaste tiden då terminalledningen med största sannolikhet skulle anse att det kostar Arlandaterminalen allt för mycket pengar. Istället har terminalledningen beslutat att ”lappa ihop” organisationen och plocka in bemanningsföretaget Academic Work. Arbetshetsen och produktions­ineffektiviteten kvarstår då bemanningsföretaget inte löser det som är organisatoriskt fel i grunden.  

Men det är inte terminalledningens inkompetens som är upprörande, utan dess fräckhet att olovligen plocka in bemanningsföretaget! Inte nog med att terminal­ledningen har underkänt vår arbetsförmåga och kompetens, man har dessutom underlåtit att förhandla med de av arbetarna valda fackliga representanterna om att plocka in Academic Work! Därmed har terminalledningen begått brott mot de centrala och de lokala samverkansavtalen! 

Varför ska vi på golvet, vi arbetare som producerar allt av värde och som ser till att Företaget går med miljardvinster varje år, acceptera en terminalledning som inte respektera våra fackliga rättigheter och överenskomna arbetsplatsavtal? Det är dags att radikalisera SEKO och ST, att återigen göra fackföreningarna till kamporganisationer med syfte att kanalisera vår kollektiva vilja! Alla arbetares aktiva deltagande i de lokala fackliga organisationerna ger enighet och styrka! Kollektiv splittring och oenighet gynnar enbart arbetsgivaren och inte arbetarklassen! Mobilisera er fackligt mot terminalledningen och kräv att bemanningsföretaget skall bort! Endast därigenom kan vi få en ändring i personalorganisationen med bättre arbetsmiljö och ökad självkänsla som följd!
 

Arbetarkamrater! Återta fackföreningarna! Omvandla dem till att åter bli enhetliga och demokratiska kamporganisationer! Låt arbetarklassens fackföreningar kämpa mot bolagsväldet och LO-pampar! Återuppta kampen för arbetarklassens rättigheter!
 

- RÖD FACKLIG OPPOSITION -

- VÅR ARBETSPLATS ÄR ARBETARKLASSENS FÄSTNING! -

                                                 fackligopposition@gmail.com

No comments:

Post a Comment